Skip to main content

In juni had ik een heerlijke leesflow te pakken. Het ene na het andere boek ging uit en ik las verhalen uit diverse genres. Zo fijn! Helemaal omdat het ook nog eens prachtige boeken waren.

36. Omdat ik altijd al de jouwe was Emma Anna
Dit was een boek dat me wel aan het denken zette, maar meer omdat het een issue was in het boek dan dat ik er zelf moeite mee had. Omdat ik altijd al de jouwe was gaat namelijk over een verliefdheid tussen een jonge vrouw en een oudere man. Maar behalve dat het gaat over het leeftijdsverschil, gaat het verhaal ook over veiligheid, een warm thuis, rouwverwerking, vertrouwen en vriendschap. Emma Anna heeft aangrijpend en mooi verhaal weten neer te zetten. De personages waren al snel vertrouwd en zo leuk met elkaar. Ik heb Omdat ik altijd al de jouwe was met plezier gelezen.

Omslag Omdat ik altijd al de jouwe was geschreven door Emma Anna

37. Liefs uit Londen – Iris Visser
Liefs uit Londen is het eerste deel van een serie kortere verhalen. Ik luisterde naar het boek en tipte het voor een artikel op Hebban bij Fabulous Feelgood. Het korte verhaal dat zich, hoe raad je het, afspeelt in Londen, beviel me wel. Iris Visser is echt de koningin als het gaat om het vinden van tig synoniemen om een hilarische situatie te beschrijven. Het verhaal over een doortastende vrouw was nergens saai en kende leuke dialogen.

Lees hier mijn volledige tip-blog op Hebban
Omslag Liefs uit Londen geschreven door Iris Visser

38. We moeten je iets vertellen Marlies Slegers
Wederom is We moeten je iets vertellen een aangrijpende jeugdroman, net als Briefjes voor Pelle dat is. Door de fijne en treffende schrijfstijl van Marlies Slegers werd ik helemaal in het verhaal gezogen. Ik voelde ondanks de problemen die er speelden, een zomerse vibe. Maar vooral voelde ik mee met Hazel.

Lees hier mijn recensie

39. Ga als een rivier – Shelley Read
Ook al had ik al veel positieve verhalen over dit boek gehoord, ik twijfelde nog een tijdje of ik het zou oppakken. Nou ik kan je zeggen, daar heb ik geen spijt van gekregen. Het bleek een historische roman te zijn, dat in alle opzichten een wel overdacht geheel is. Met een krachtige vrouwelijke hoofdpersoon en thema’s als verlies, moederschap en intuïtie is het een heel mooi debuut geworden. Ik luisterde dagen achtereen, kon niet stoppen en waande me echt in Colorado. Ik voelde de rust en ook de kracht van de natuur en leefde mee met Victoria. Een boek dat vanwege de geschiedenis die het vertelt, het natuurschoon dat het omschrijft en de personages die het huisvest een plekje in mijn hart heeft ingenomen. Ik kan het boek iedereen aanraden.

Lees hier mijn recensie
Omslag Ga als een rivier van Shelley Read.

40. Rozen met liefde – Linda Jansma
Elke vrijdag leest een van de meiden van Fabulous Feelgood op Hebban, een kort romantisch verhaal. Ik las Rozen met liefde en schreef daar over op de blog van Fabulous Feelgood. Ik kende Linda Jansma van haar spannende boeken, maar ik wist niet dat ze ook romans las. Rozen met liefde was een heerlijk kort verhaal dat fijn leest, met een beetje romantiek en leuke personages. Jansma heeft laten zien dat het schrijven van een romantisch verhaal haar meer dan prima af gaat.

Lees hier het volledige feelgood friday tussendoortje
Omslag Rozen met liefde geschreven door Linda Jansma

41. De poppenspeler van Lampedusa – Rindert Kromhout
Tijdens mijn reis via boeken voor de leeschallenge die ik mijzelf deze zomermaanden stelde, luisterde ik naar De poppenspeler van Lampedusa. Ik wilde het al een tijd lezen, het leek me bijzonder vanwege het feit dat het een historische YA is, maar het viel me toch enigszins tegen. Pas op het einde van het verhaal, in het epiloog, krijgt het plot vaart en wordt het duidelijk welke keuzes de hoofdpersonage maakt. De hele verhaallijn blijft verder wat oppervlakkig en krijgt maar mondjesmaat diepgang, ondanks dat de auteur maatschappelijk relevante en actuele onderwerpen aanboort.

Lees hier mijn recensie
Omslag De poppenspeler van Lampedusa van Rindert Kromhout

42. De kinderen van villa Emma Ivan Sciapaconi
Na het boek van Rindert Kromhout dat zich afspeelt in Rome, en in de periode na de oorlog, reisde ik met dit boek af naar de tijd van de oorlog. Ik blijf daarbij in Italië. Het verhaal is gebaseerd op ware feiten over een groep Joodse kinderen die zijn gevlucht voor de nazi’s. Toch miste ik als lezer wat spanning en emoties. De schrijver heeft ongetwijfeld veel achtergronden en feiten bestudeerd, maar het voelde hierdoor wat afstandelijk geschreven. Ondanks de pogingen van de auteur wist het me niet intens te raken.

Omslag De kinderen van Villa Emma

43. Een zee in Elysium – Emma Anna
Eerder las ik met veel plezier boeken van Emma Anna, hierdoor was ik bij voorbaat al erg benieuwd naar haar nieuwste boek. Bofte ik even dat het ook nog eens een historische roman was! En het bleek een fijn boek te zijn. Het historische verhaal, waarbij een realistisch beeld wordt geschetst van alle facetten van het leven in de Romeinse tijd, vond ik erg boeiend. De fijne schrijfstijl zorgde ervoor dat ik me helemaal op een andere plek en tijd bevond, al kende het wel een wat langzaam karakter.

Lees hier mijn recensie
Omslag Een zee in Elysium geschreven door Emma Anna

44. Liefde in het strandcafé – Lucy Diamont
Ik las nog niet eerder iets van Lucy Diamont, hoewel ik op Bookstagram weleens wat voorbij heb zien komen. Voor de Zomerlezen Challenge had ik dit boek op de planning gezet om te lezen. En dat bleek een goed idee te zijn! Hoewel ik soms wat ‘argh’ momenten had vanwege onaardige personages, maakten de fijne schrijfstijl, de verhaallijn die er om draait vooral bij jezelf te blijven en de setting van een strandcafé in Cornwall het tot een leuke zomerse feelgood roman.

Omslag Liefde in het strandcafé van Lucia Diamond.

45. Het lied van de spreeuw Octavie Wolters
Toen ik op een vrijdagavond even snel boeken dacht in te leveren bij de bieb (what was I thinking?!), kon ik het niet laten om ook even bij de boeken te neuzen. Ik zag daar Het lied van de spreeuw staan, een boek dat ik al lange tijd eens van binnen wilde bekijken. Het boek van schrijfster en beeldend kunstenaar Octavie Wolters bestaat uit prachtige linosnedes waarbij diverse vogels de revue passeren. Ik vond het een waar kunstwerk!

Omslag Het lied van de spreeuw door Octavie Wolters

Wat een bult boeken! Het was lang geleden dat ik 10 boeken in een maand wist uit te lezen. Met 2 x 5 sterren, 5 x 4 sterren en 3 x 3 sterren een fijne maand om op terug te kijken.

Leave a Reply