Skip to main content

Heel voorzichtig durf ik te zeggen dat ik uit mijn leesdip ben. Het plezier in lezen is weer terug! Ik heb deze – en vorige maand trouwens ook – een aantal boeken gelezen die al een tijd op mij lagen te wachten en ik moet zeggen dat het ook een fijn gevoel gaf dat ik ze nu eindelijk gelezen heb. En het was zeker geen straf! Deze titels heb ik in februari gelezen.

6. vertel mij wat Anne West
Een boek dat zich afspeelt in Deventer en gaat over schrijvers. Als boekliefhebber was ik benieuwd naar het verhaal over de twee totaal verschillende auteurs. Het boek las prettig en had mooie onderwerpen. Ik schreef een uitgebreide recensie over het boek.

Lees volledige recensie
Voorkant omslag Vertel mij wat geschreven door Anne West

7. Eiland vol droids Elle Lepoutre
Dit boek was een los te lezen vervolg in de serie over Keila, een meisje dat ontsnapt uit een ziekenhuis en vlucht naar een eiland. Het was een spannend avontuur vol mooie thema’s, dat goed is geschreven én mooie illustraties bevat. Kortom; een aanrader voor (jonge) kinderen die zelf kunnen lezen.

Lees volledige recensie
Voorkant Eiland vol droids geschreven door Elle Lepoutre

8. A touch of darkness Scarlett St. Claire
Deze was tof! Een fijne combinatie tussen fantasy en feelgood waarbij verhalen over Griekse goden in een modern jasje zijn gestoken. De vele schrijffouten in de vertaling vond ik behoorlijk storend, en toch heb ik van het boek genoten! Ik kan het je dan ook van harte aanbevelen.

Lees volledige recensie
Omslag A touch of darkness van Scarlett St. Clair

9. Nog lang geen laterKees Spiering
Dit boek is een bundeling gedichten voor pubers. Ik heb op de lagere school poëzie nooit goed uitgelegd gekregen, of in ieder geval niet dusdanig dat mijn hart er harder van ging kloppen, maar ik zou haast iedere middelbareschooldocent willen aanraden dit boek te gebruiken bij de lessen Nederlands.

Omslag Nog lang geen later, bundeling gedichten door Kees Spiering

10. A touch of ruin Scarlett St. Clair
Het eerste deel waarover ik net schreef, A touch of darkness, vond ik zo heerlijk om te lezen, dat ik gelijk begon aan het vervolg. Niet veel later was ook dat boek uit. Gelukkig bevatte het een stuk minder taalfouten, maar iets minder enthousiast was ik dit keer over de verhaallijn. Er werden soms wat kortdurende problemen opgeworpen, die weer snel voorbij waren. Maar ik mag niet zeuren. Ook dit verhaal over de god van de doden Hades en de godin van de lente Persephone was erg fijn om te lezen.

Omslag A touch of ruin geshreven door Scarlett St. Clair

11. Bloem Kevin Panetta en Savanna Ganucheau
Ik ben dol op graphic novels en deze stond al een tijdje op mij te wachten. Ik was er al eens aan begonnen, maar ik heb het weer weggelegd en het niet meer opgepakt. Nu las ik het in een ruk uit. Het bleek een prima verhaal te zijn over jongeren, loskomen van je familie, toekomstkeuzes maken en dromen verwezenlijken. Natuurlijk komen ook verliefdheid en vriendschap om de hoek kijken. Ik moet eerlijk zijn dat het boek veel weg heeft van het bekende Heartstopper, want geaardheid en een vriendengroep staan centraal, maar toch heeft het een ietwat andere insteek doordat ook het loskomen van familie een belangrijke plek inneemt. Helemaal verkocht was ik nog niet na het lezen van dit eerste deel, maar ik denk dat er in het vervolg van dit tweeluik meer gaat gebeuren.

Omslag Bloem door Kevin Panetta

Met meer dan een boek per week gelezen te hebben, loop ik nu iets voor op mijn reading challenge. Ik las heerlijke boeken die mijn leeszin weer een flinke zet hebben gegeven. Op naar een nieuwe maand!

Leave a Reply