Skip to main content

Gelezen boeken in januari

In januari werd er minder gelezen dan anders. De kerstvakantie was voorbij, er kwam een haakproject van Scheepjes mijn huis binnen (bekijk hier de Scheepjes Colour Lab CAL) en mijn aandacht werd opgeslokt door een opleiding. Toch lukt het wel om iets te lezen. Deze maand passeerden voornamelijk stripboeken de revue. Boeken die zeker de moeite van het lezen waard zijn!

1. Hilda en de bergkoningLuke Pearson

Het zesde deel in een spannende serie over een dapper en avontuurlijk meisje. Helemaal in stripvorm waarbij je je ogen uitkijkt en het avontuur je meesleept.

2. De muziekdoos – Gijé

Het eerste deel van een serie stripboeken. Niet alleen spannend, maar ook een emotioneel verhaal over Nola die voor haar verjaardag de sneeuwbol met muziek van haar overleden moeder krijgt. Het blijkt niet zomaar een sneeuwbol te zijn… En ook niet zomaar een verhaal. Eentje die je doet verlangen naar het volgende deel.

3. Dagen van zandAimee de Jongh

In deze graphic novel maakt Aimee de Jongh met intense illustraties de geschiedenis van de Dust Bowl duidelijk. Niet alleen wordt duidelijk hoe deze ecologische ramp kon ontstaan, maar ook welke gevolgen dit had voor de Amerikaanse gezinnen. De toevoeging van foto’s maakt het verhaal extra levendig.

Omslag Dagen van zand van Aimee de Jongh.

4. Liefdeloos Alice Oseman

Alice Oseman, bekend van de serie Hearstopper, kiest ook in Liefdeloos voor een weinig besproken onderwerp als het om diversiteit gaat. Liefde kent zoveel verschillende vormen en dat wordt in deze YA sterk duidelijk. Een goed leesbaar verhaal dat wederom aanzet tot nadenken.

5. Het geheim van de chef – Wouter Mamaert

Een eerste deel uit een stripreeks vol diversiteit en actuele milieuvraagstukken. Yasmina woont samen met haar vader en heeft als doel de wereld bewust om te laten gaan met eten en het milieu. Leest makkelijk en snel.

6. De zusjes duizendblad – 1. De droom van Sarah – Alessandro Barbucci

Het eerste deel van een magische strip over drie zusjes die erachter komen dat hun moeder een groot geheim met zich meedraagt. Een spannend, maar ook lief verhaal met hele mooie illustraties.

Geen grote hoeveelheid bladzijden die ik heb verslonden, maar een ding is me wel duidelijk geworden: ik zou vaker strips moeten lezen!