Skip to main content

Gelezen boeken in februari

In tegenstelling tot januari waarin ik veel strips las, was februari veel meer een maand gevuld met romans. Ik luisterde en las een aantal boeiende boeken. Een overzicht:

7. Bestemming Parijs Mirjam Mieserius

Deze heerlijke feelgood van Nederlandse bodem speelt zich daar niet af, maar in – zoals de titel al doet vermoeden – in Parijs! Drie jonge vrouwen verblijven voor langere tijd in Parijs, alle drie min of meer op de vlucht voor hun verleden. In de stad van de liefde worden ze gedwongen keuzes te maken, het verleden een plekje te geven om door te kunnen gaan in de toekomst. Het is een heerlijk verhaal over vriendschap en liefde dat je een echt Frans vakantiegevoel geeft.

8. Het gefluister achter de deur – TJ Klune

Deze YA mag weliswaar een beladen thema hebben – de dood -, door Klune is een heel fijnzinnig en enigszins humoristisch gevoel erover geschreven. Wanneer Walace Price komt te overlijden, reizen we met hem mee naar zijn leven na de dood. Het boek geeft een zekere rust en mooie andere plausibele opties op vraagstukken over het hiernamaals. Erg mooi en warm geschreven.

9. Mot en de metaalvissers – Sanne Rooseboom

Jaaa, dit is een mustread hoor! Wat een ontzettend leuk, avontuurlijk en lief boek over inhoudelijke thema’s als het milieu, macht, familie en vriendschap is dit. De wereld van Mot is enigszins surrealistisch, maar het kan ook zomaar echt bestaan. Wat zou jij doen wanneer je aan het magneetvissen bent en een onderzeeër opduikt? Voor Mot betekent het een zenuwslopend avontuur waarbij ze de nodige raadsels moet oplossen.

10. Daniels belofteMarijke Vos

Dit is het tweede deel in de serie van Ridgewood Hall. Het boek draait om de jongste zoon van een adellijke familie in Engeland. De drie zoons hebben het tijdens het leven van hun vader zwaar, maar krijgen het ook voor de kiezen wanneer hij komt te overlijden. Daniel moet als professor in een roerige tijd moeilijke beslissingen nemen. De verhaallijn in het heden laat de raadsels uit het verleden oplossen. Heden en verleden vloeien naadloos in elkaar over en geeft uren leesplezier.

11. James geheim – Marijke Vos

Na wederom genoten te hebben stoom ik na het tweede deel in een vloeiende vaart door naar het derde deel van Ridgewood Hall. Nu is het aan de middelste zoon James. Kan hij het landgoed en zijn eigen toekomst redden? Dit boek is weer erg genieten van de twee tijdlijnen waarbij heden en verleden prachtig op elkaar aansluiten. De serie is echt genieten!

12. De kleermaaksters van Auschwitz – Lucy Adlington

Voor Hebban mocht ik dit aangrijpende boek lezen. Het is weliswaar een non-fictie, maar het leest haast als een roman, zo fijn is de schrijfstijl van Adlington. Het onderwerp is natuurlijk verre van romantisch, het is beklemmend en aangrijpend, maar ook heel bijzonder doordat Adlington de WOII belicht vanuit het perspectief van de mode- en kledingindustrie. Mijn volledige recensie lees je op hebban.nl.

Lees recensie op Hebban.nl

Oef, als elke maand zo gaat als deze maand, dan ligt er een heel mooi jaar voor mij. Het was genieten!