Skip to main content

Mei zit er op! Een maand waarin ik een weekje op vakantie ging (en weer veel meer boeken mee nam dan er uit gingen) en weer een grote verscheidenheid aan genres las. Non-ficties, een roman en jeugdboeken. In dit artikel geef ik een overzicht van de boeken die ik las én wat ik ervan vond. Zit er iets naar je smaak tussen?

24. De Titanic en het raadsel van de Grote Omar Marlene Rebel en Lucinda Vos
Na een succesvolle eerste ervaring met dit schrijversduo (lees hier mijn recensie van het boek Onze lange reis met het hoofd in de koffer dat ik voor Hebban.nl schreef) keek ik erg uit naar het boek over de Titanic. Rebel en Vos zijn er naar mijn mening goed in geslaagd historische feiten te combineren met een spannend avontuur op het niveau van kinderen. Zonder om de hete brij heen te draaien – ze zijn zeker eerlijk over de gebeurtenissen van de Titanic – is het toch geen traumatiserend boek geworden. Een gedetailleerd verhaal, maar vooral over de gebeurtenissen op het schip voorafgaand aan het ongeluk. Heerlijk om te lezen!

25. Noorse goden Neil Gaiman
Mijn interesse in de Noorse mythologie werd gewekt door een runencursus die ik volgde. Onze vakantie naar Denemarken wakkerde het vuurtje alleen maar meer aan. Reden genoeg voor mij om verder de verhalen in te duiken en onder andere dit boek van Neil Gaiman te lezen. De verhalen over de Noorse goeden zijn kort en in een begrijpelijke taal weergegeven. Het is even wennen aan de namen van de goden, maar al snel zat ik helemaal in de werelden van deze bijzondere goden.

26. Human design Jenna Zoe
Een hele tijd geleden kreeg ik van een moeder van school de tip om eens naar human design te kijken. Hoewel het me erg interessant leek, deed ik op dat moment niet gelijk iets met haar tip, maar parkeerde hem wel! Tot het ineens begon te kriebelen en ik absoluut meer wilde weten. En dus sloeg ik een boek open. Dit boek, Human design geschreven door Jenna Zoe, was een erg boeiende eerste kennismaking, die zorgde voor honger naar meer. Alsof ik eindelijk een handleiding vond. Ik begreep mijzelf en mijn huisgenoten een heel stuk beter én vond de bevestiging dat de manier waarop ik vormgegeven ben, goed is! Dus dank je wel Linda, voor het planten van het zaadje. En wat betreft dit boek: Jenna Zoe heeft op een heel begrijpelijke manier de beginselen van Human Design uitgelegd. Aanrader dus.

Voorkant Human design van Jenna Zoe

27. Human design – De blauwdruk van je gezondheid Sarah Leers
Na het boek van Jenna Zoë (zie vorige blokje) was mijn honger naar kennis over human design niet gestild. En dus begon ik aan het volgende boek. Hierin werd mij vooral duidelijk hoe ons design werkt als het gaat om onze gezondheid en hoe we met die kennis vruchten kunnen plukken. Erg interessant en ook op een prettige manier geschreven: duidelijk en concreet.

28. Oever Ludwig Volbeda
Voor Hebban mocht ik dit boek lezen en recenseren en het bleek een prachtige roman voor jongeren te zijn. Ludwig Volbeda, die zich voorheen als illustrator met boeken bezig hield, debuteerde met Oever op een fantastische manier. Zonder in details te treden over wat er met het hoofdpersonage aan de hand is, zijn het toch Volbeda’s fijnzinnigheid en oog voor detail die je aan het boek gekluisterd houden. Een boek met thema’s als opgroeien en genderidenteit, in een heel mooi jasje gegoten.

Lees volledige recensie

29. Het wilde eiland Karen Swan
Ik las eerder boeken van Karen Swan en dat heeft me nooit echt teleurgesteld. Het sprak me altijd erg aan hoe er werd gewerkt met twee tijdlijnen waarvan er altijd één zich in het verleden afspeelde. Daarin is Het wilde eiland net even anders. Het verhaal kent geen twee tijdlijnen, maar speelt zich wel af in het verleden. Op een bijzondere manier vertelt Swan over een groep Ierse bewoners die geïsoleerd op een eiland leven en naar het vaste land worden geëvacueerd. De hoofdpersoon weet ontzettend veel van vogels en het is bijzonder om er over te lezen. Een verhaal met romantiek en natuur. Ik kan niet wachten tot ik het volgende deel kan lezen.

Zoals je ziet las ik in mei een lijst met allerlei verschillende soorten boeken, van romans voor jongeren en volwassenen, tot literatuur voor kinderen en non-fictie. Hoe was jouw leesmaand?

Leave a Reply