Skip to main content

Toen ik in de kleuterklas zat en van de een op de andere dag kon lezen, waren mijn ouders stomverbaasd. Ik was vooral superblij, want mijn kleine kleuterwereldje werd ineens vele malen groter. Ik kon namelijk niet alleen lezen, maar daarmee ook in boeken en dus avonturen verdwalen. Mijn creatieve beelddenkende brein werd getrakteerd op spannende verhalen en ontroerende plots. Hele films trokken aan mijn netvlies voorbij, de wereld om mij heen vergetend.

Ik denk dat kunnen lezen een van de grootste cadeaus is geweest die ik heb gekregen. Ik heb altijd veel plezier in lezen ervaren, maar, nadat ik in 2010 moeder werd van een zoon en ik in 2012 opnieuw een zoon in ons huis mocht verwelkomen, daalde mijn leesfrequentie. Ik had simpelweg gebrek aan tijd, belandde in een donker dal en kwam er achter dat die blauwe wolk waar iedereen het over had, ook loodgrijs kon zijn. Ik wilde dat niet, ik wilde weer sprankelen en vroeg mij af waar ik vroeger plezier uit haalde. Daar was een duidelijk antwoord op: lezen! En zo waren het de boeken die mijn leven opnieuw binnendrongen en verhelderden.

Nog steeds lees ik graag, en ik schrijf er nu ook met veel plezier over. Mijn favoriete genres zijn jeugdliteratuur en romans. Kinderboeken omdat ze bijna altijd een prachtige of leerzame boodschap bevatten en gepresenteerd worden in mooie kaften en met dito plaatjes. Romans, en dan met name historische, omdat ik daarmee kan verdwijnen in andere tijden en levens. Maar ook lees ik regelmatig non-fictie, graphic novels, young adult en andere genres. Je leest er alles over op mijn blog. Ik vertel je graag meer over de boeken die ik las, de must (not) reads, mijn wensenlijstjes, recensies en boekenuitjes.

Mocht je meer willen weten over mij en mijn boeken, dan hoor ik het graag!

Groetjes,

Sanne