Skip to main content

Hoewel de lente officieel in maart begon, liet het weer ons dat nog niet geloven. Het regende en het was somber. Dit nodigde uit om lekker binnen te blijven en te lezen. Of te haken, want ook daar ben ik nog steeds druk mee. Gelukkig kon ik dat regelmatig combineren met een luisterboek. Maart werd al met al een diverse maand met de nodige gelezen boeken. Zoals elke maand vind je hier weer een overzicht van mijn gelezen boeken, met een korte bespreking. Zijn ze een must read of niet?

13. De patchworkfamilie – Cathy Bramley
De patchworkfamilie verscheen in eerste instantie als vier losse e-books, maar werd gebundeld in een boek. Het hedendaagse verhaal speelt zich af rondom een Engels landhuis. Het heeft een hartverwarmend, soms hartverscheurend plot dat vele harten zal stelen. Het boek kent diepgang, humor, verdriet en romantiek, leuke personages en een mooie omgeving. En alles is beschreven door de vloeiende pen van Cathy Bramley. Een aanrader als je het mij vraagt.

Lees recensie

14. De mooiste van het land – Tamara Haagmans
Het eerste deel uit een serie korte sprookjesverhalen inclusief prinsessen en prinsen, maar dan in een hedendaags jasje. Sprookjes bestaan heeft als setting een sprookjespark waar een groep jongens en meiden werken als sprookjesfiguren. Je leest niet alleen over het reilen en zeilen op het park, maar krijg je ook dingen uit de persoonlijke levens van de personages mee. Gezien het korte karakter van de serie verhalen, kent het niet al te veel diepgang, maar toch is het niet oppervlakkig. Het is een heerlijk verhaal om zo even te lezen.

15. Als een lopend vuurtje – Tamara Haagmans
Dit is het tweede deel in de serie Sprookjes bestaan van Tamara Haagmans. In dit los te lezen vervolg staat een nieuwe “prinses” met haar problemen centraal. Het is wederom een kort verhaal, dat je zo even tussendoor leest.

16. De vlam in de pan – Tamara Haagmans
Het derde deel uit de serie Sprookjes bestaan dat zich afspeelt in een sprookjespark. Net als de eerste twee verhalen is ook dit boek fijn geschreven en heeft het humor zoals we van Tamara Haagmans gewend zijn. Beetje romantiek, beetje humor, kort plot; je hebt ook dit boek zo uit.

17. Ik ben zo blij dat jij er bent – Liz Cimo
Wat een gelukbips dat ik dit boek van uitgeverij Kok Boekencentrum dit boek mocht lezen. Het is een prachtig geschenkenboek, dat eigenlijk geen kinderboek is, maar ook door kinderen goed zal worden ontvangen. Het laat je echt even voelen welkom te zijn.

Lees recensie

18. Ik denk dat ik ontvoerd ben – Pim Lammers
Het boek is een bundeling gedichten over verliefdheid in de breedste zin van het woord. Over liefhebben en liefdesverdriet, over de liefde voor je familie en de liefde tussen je ouders, over heimwee en scheiden. Ik denk dat ik ontvoerd ben bevat prachtige gedichten, die verhalen op zich zijn.

19. De kinderen van het Klissenveldje – Katarzyna Ryrych
Dit boek is bijzonder. Het zit vol met dagelijkse dingen als buiten spelen en naar school gaan, en toch komt er een heleboel fantasie bij kijken. Het is net of lees je een modern sprookjesboek. Ook de prenten die het boek vullen zijn bijzonder. Het is een fantasierijk boek, maar wel voor de gevorderde lezer.

Lees recensie

20. Spanning in de lucht – Emma Carroll
Op Hebban.nl coördineer ik de leesclub rondom dit boek. Spanning in de lucht speelt zich af in Engeland ten tijde van de Cubacrisis. Er is daar een serieuze dreiging van een nucleaire oorlog. Ik vond het bijzonder om over dit onderwerp te lezen, helemaal in een jeugdboek. Mijn uiteindelijke beoordeling volgt zodra de leesclub is afgelopen.

Bekijk de leesclub

21. De zevende zus – Lucinda Riley
Dit zevende deel in de serie De zeven zussen lag al een hele tijd op mij te wachten om gelezen te worden. Nu het laatste boek bijna verschijnt, het verhaal over Pa Salt, werd de drang om het voorlaatste deel te lezen erg groot. Hoewel ik van de vorige delen heb genoten, moest ik nu aan de schrijfstijl wennen en duurde het een tijdje voor ik in het verhaal zat. Ik vond de schrijfstijl simpel, de ontmoetingen van de verschillende zussen te gekunsteld. Uiteindelijk wist het boek me mee te nemen en werd de nieuwsgierigheid naar het verhaal rondom Pa Salt weer sterk aangewakkerd.

Een heerlijke leesmaand, met de nodige aanraders!

Leave a Reply