Skip to main content

2023 eindigde met een flinke leesdip, en ook in 2024 is hij nog niet verdwenen. Maar ik lees en ik geniet van wat ik lees. Dus ik ben erg tevreden! Ik heb vijf boeken gelezen uit allerlei verschillende genres: non-fictie, jeugd, YA, een historische en een spannende roman.

1. De perfecte zus Jean Kwok
Het duurde een tijd voor dit boek uit was. De schuld geef ik volledig aan drukte in combinatie met mijn leesdip, want het boek over een vermiste zus was interessant genoeg om te lezen. Ik vond het bijzonder hoe de Chinese cultuur in contrast stond met de Nederlandse.

Omslag De perfecte zus

2. Check & Mate Ali Hazelwood
Ik las eerder boeken van Hazelwood en genoot van de humor, de dialogen en de slimme vrouwen die de hoofdrol spelen. Deze elementen zitten ook in Check & Mate en maakte het tot een succesnummer voor mij. Ik las hem grotendeels in het oude jaar, en met de jaarwisseling ging hij uit.

Omslag Check & Mate

3. Hiernaast bij ons thuis – Do van Ranst
Dit was een mooi jeugdboek met thema’s als langdurige ziekte, er zijn voor elkaar, scheiding, verlies en opgroeien. Een boek met inhoud dus, maar wel met fijne en warme pen geschreven waardoor het geen tranentrekker was.

Lees volledige recensie
Omslag Hiernaast bij ons thuis

4. De weg van de heks – Lunadea
Hekserij is een onderwerp waar weinig over wordt gesproken, of lacherig over wordt gedaan. Gelukkig is er een steeds grotere groep die er over praat of over schrijft, zoals Lunadea. Haar boek De weg van de heks gaat over het leven met de seizoenen en de natuur. Het is een warm boek, vol magie én met de nodige tips en handvatten over hoe je de elementen en je intuïtie kunt inzetten voor een bezielder leven. Ik vind het een dikke aanrader!

Omslag De weg van de heks

5. De prijs van een kind Kristina McMorris
Een historische roman die zich afspeelt in de jaren dertig van de vorige eeuw in Amerika trok gelijk mijn aandacht. De titel en achterflap maakte me nog nieuwsgieriger. Een kind verkopen, in welke situatie zou je dat doen? Het boek zit vol plotwendingen, er gebeurt ontzettend veel, maar echt diepgaand is het niet uitgewerkt. Toch las het wel prettig en zat er een flink tempo in, waardoor het toch zo uit was.

Lees recensie op Hebban.nl
Omslag De prijs van een kind

Terugkijkend op afgelopen maand ben ik best tevreden. Mijn stapeltje met te lezen boeken is weer wat lager geworden en het waren fijne titels om te verslinden. Op naar een mooie nieuwe maand.

Leave a Reply