Skip to main content

De boeken die ik in november heb gelezen, laten maar weer eens zien hoe groot de verscheidenheid in boekenland is. Ik las namelijk veel verschillende boeken, van feelgood en jeugdliteratuur tot een non-fictie dat haast een historische roman is. In dit artikel neem ik je graag mee in de boeken die ik las.

79. De wake-up call Beth O’Leary
Als vaste recensent van Hebban, mocht ik deze feelgood roman van Beth O’Leary lezen. Een leuk verhaal in het genre ‘enemies to lovers’, maar helemaal kapot was ik er niet van. Best leuk voor tussendoor, maar ook wel een redelijk voorspelbare feelgood roman. Maar de setting van een hotel in de aanloop naar kerst zijn wel leuk om over te lezen.

Lees mijn recensie op Hebban.nl

80. Kerstmis in New YorkVi Keeland & Penelope Ward

Vaste prik op vrijdag is het Feelgood tussendoortje: we tippen een kort verhaal dat je heerlijk tussendoor kunt lezen. In een weekend bijvoorbeeld. Ik zit deze maand erg in het kerstthema als het om lezen gaat en daar paste dit boek van Vi Keeland en Penelope Ward goed bij.

Lees mijn boekentip op Fabulous Feelgood
Voorkant Kerstmis in New York geschreven door Vi Keeland en Penelope Ward

81. Papa, ik mis je Mireille Geus
Dit boek is een bundeling gedichten over het moeten missen van een ouder. Misschien wel het ergste dat je als kind kan overkomen. De gedichten van Mireille Geus zijn verdrietig en treffend, zowel met tekst als met beeld. Papa, ik mis je is een aanrader als je het mij vraagt. Voor zowel jong als oud.

Voorkant omslag Papa, ik mis je geschreven door Mireille Geus

82. Sonny Boy – Annejet van der Zijl
In november organiseert het CPNB Heel Nederland Leest. In de bibliotheek kun je een gratis boek ophalen waaromheen vervolgens allerlei activiteiten worden georganiseerd. Waaronder een online leesclub per provincie. Ik coördineerde de leesclub voor de provincie Drenthe en (her)las daarvoor het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Een boek dat is gebaseerd op ware feiten, dat ontstond als een non-fictie, maar dat leest als een roman.

Bekijk leesclub op Hebban.nl
Omslag cover Sonny Boy geschreven door Annejet van der Zijl. Editie Heel Nederland Leest 2023

83. Misser onder de mistletoe – Lily Frank
Naast de korte tussendoortjes, tipt elke zondag een van ons een feelgood roman bij Fabulous Feelgood. Ik was aan de beurt, en zoals ik al schreef ben ik erg in het kerstsfeertje beland. Ik las en tipte Misser onder de mistletoe van Lily Frank. Een heerlijk, enigszins steamy, verhaal dat zich grotendeels in de sneeuw afspeelt.

Lees mijn boekentip op Fabulous Feelgood
Omslag Misser onder de mistletoe geschreven door Lily Frank

Welke boeken las jij in november, en welke kun je me aanraden? Laat het me gerust weten en misschien lees ik dan binnenkort wel jouw tip!

Leave a Reply