Skip to main content

En er is al weer een maand voorbij! En dat betekent dat je, net zoals elke maand, een overzichtje van mij krijgt met welke boeken ik heb gelezen. Korte overzichtjes met mijn mening over het boek in een paar zinnen, zodat je snel weet of je een boek aan je TBR moet toevoegen of niet. Deze boeken heb ik gelezen in oktober:

73. Gegijzeld Guy Delisle
Een graphic novel waarin een man gegijzeld wordt. Het boek kent een traag verloop, de man zit namelijk tijden gevangen, zonder enig zicht op een vrijlating, en toch is het constant interessant om door te lezen.

Omslag graphic novel Gegijzeld door Guy Delisle

74. De wachters van het LouvreJiro Taniguchi
Een graphic novel van Japanse makelij. Dat betekent ook dat het boek van achteren naar voren gelezen wordt. Ik vond het een bijzonder verhaal waarin kunstenaars en kunstwerken een rol hebben gekregen. Mooie tekeningen en daarom krijgt het boek van mij ook 4 sterren.

Omslag graphic novel de wachters van het louvre door jiro taniguchi

75. De spin en de sleutel Anna Woltz
Ik vind de verhalen van Anna Woltz altijd een genot om te lezen. Ook haar nieuwste jeugdroman, De spin en de sleutel, was een heerlijk verhaal. Dit keer volgen we Elena en Atlas, twee tieners die allebei een bijzondere thuissituatie hebben en de zomer op hun manier proberen door te komen. Fijn geschreven, spannend, met mooie thema’s. Een aanrader wat mij betreft!

Omslag De spin en de sleutel door anna woltz.

76. Hildes droom – Marie Lamballe
Het was de bedoeling dat ik dit boek in september uitlas. Deze maand staat sinds ik jaren geleden lid werd van de Feelgood club op Hebban in het teken van LUEK: Lees Uit Eigen Kast. Dit boek stond al een hele tijd in mijn kast te wachten om gelezen te worden, maar telkens kwam het er niet van. Tot vorige maand en ik er eindelijk in begon. Een mooi historisch verhaal over het leven in Duitsland in de WOII.

Omslag Hildes Droom geschreven door Marie Lamballe

77. De wijsheid van de heks Susan Smit
Een tijdje geleden las ik De heks van Limbricht dat ook is geschreven door Susan Smit en gaat over een veroordeelde heks. Ik vond het heel interessant om over te lezen. Per toeval kwam ook De wijsheid van de heks op mijn pad, en omdat ik eigenlijk niet in toeval geloof, voelde het alsof ik dit boek móest lezen. Het bleek een boek te zijn dat veel concreter gaat over hekserij en de toepassing ervan in het dagelijks leven. Ik vond veel herkenning en rust in het boek, waardoor het een speciaal plekje heeft gekregen in mijn hart.

Omslag De wijsheid van de heks geschreven door Susan Smit

78. Het boomhuis in het bos TJ Klune
Voor Hebban mocht ik de leesclub rondom het nieuwste boek van TJ Klune coördineren. Een fantastische klus, want wat was er ontzettend veel over dit boek te vertellen! Het boek zit barstensvol met verwijzingen naar de klassieker Pinokkio, alleen is het dan in een dystopisch verhaal gegoten. Heel tof gedaan!

Lees recensie op Hebban.nl
Omslag Het boomhuis in het bos geschreven door TJ Klune

Een behoorlijke vier-sterren-regen als je het mij vraagt! Hoe was jouw maand? Heb je mooie boeken in oktober gelezen? 

Leave a Reply