Skip to main content

Gelezen boeken in oktober

De herfst wordt vaak gezien als een moment waarop alles tot rust komt. Dieren en planten maken zich klaar voor de winter en zelf kruipen we ook ons huisje in. Lekker knus op de bank, dekentje, kopje thee en natuurlijk een boek erbij. Maar de herfst mag dan officieel echt begonnen zijn, het weer laat ons iets heel anders zien. Het is zonnig en veel warmer dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. En niet alleen dat weer lijkt wat anders van plan te zijn, ook ikzelf plantte zaadjes in plaats van dat ik me klaar maakte voor een winterslaap. Zaadjes die zijn uitgegroeid tot een heerlijk nieuwe en frisse blog. Een eigen plekje waar ik mijn boekenavonturen kwijt kan. Het resultaat zie je hier om je heen!

Ook de leeszin was deze maand maar moeilijk te temmen, al blijft het keuzes maken met een jong gezin en meerdere hobby’s. Ik verslond meerdere boeken, deed mee aan een leesclub en werd gevraagd mee te doen aan een blogtour. Dat was heerlijk! Hieronder zie je de boeken die ik las en natuurlijk beantwoord ik de belangrijkste vraag: zijn ze de moeite van het lezen waard?

  1. Bureau Speurneus en de junglebendeJoshua Douglas

Een grappig en een ietsjepietsje spannend avontuur dat je in één ruk wilt uitlezen.

Lees recensie
  1. EgalusMarije Tolman

In felle kleurtjes en met een mooie boodschap over de natuur. Marije Tolman gebruikte een bijzondere techniek door een foto als achtergrond te kiezen en de rest te tekenen. De boodschap had van mij sterker mogen zijn.

  1. Het meisje achter het prikkeldraadImogen Matthews

Indringend verhaal over kamp Amersfoort ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Veel personages, enigszins voorspelbaar.

  1. DonnaSusan Muskee

Donna heeft alles wat een wat een goede feelgood moet bevatten: gezelligheid, vriendschap, liefde, humor en échte mensen. Over een pittoresk plein en sterke vrouwelijke ondernemers.

Lees recensie
  1. Het walvistheaterJoanna Quinn

Opgebouwd als een theaterstuk, wel enigszins moeilijk om in te komen door een trage opbouw. De eerste bedrijven moeten daarom ook volhardend worden door geploeterd, het is een kwestie van zitvlees kweken, om in het laatste bedrijf met een staande ovatie afscheid te nemen.

Lees recensie op Hebban.nl
  1. Het huis aan de HerengrachtJessie Burton

Historische roman en het vervolg op Het huis aan de gouden bocht. Mooie schets van het 18e eeuwse Holland, sommige verhalen werden niet heel sterk uitgewerkt.

Lees recensie
  1. JunaSusan Muskee

Het tweede deel in de serie Het magnoliahof. Daar waar Donna een echt afgerond verhaal was, is Juna dat minder. Verplicht de vervolgdelen 3 en 4 lezen dus. Wel leuk, lief én grappig. Voorgelezen door Susan Muskee zelf.

  1. De reis van Grote Panda en Kleine DraakJames Norbury

Een prachtig verhaal met lieve, rustige prenten. Het tweede boek over Grote Panda en Kleine Draak. Was het eerste boek een bundeling van krachtige en hoop biedende spreuken, dit boek is één verhaal. Wel net zo krachtig en hoopgevend en vol herkenning.

Een mooie maand, met nog mooiere boeken. Wat las jij in oktober?