Skip to main content

April was een maand waarin wij langzaam toeleefden naar onze vakantie. Er stond namelijk een mooie reis op ons te wachten, een droom zou uitkomen. We gingen naar New York! Eind april was het zover en we genoten volop in de States. Hoewel het programma vol was, had ik ook nog ruimte om te lezen. Alles bij elkaar was het een fijne maand om op terug te kijken.

22. De tunnel – Anna Woltz
Dit boek voor tieners werd me aangeraden door mijn zoon. Het verhaal dat zich afspeelt in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog bleek – natuurlijk –  over de oorlog te gaan, maar het had nog zoveel meer. Het ging ook over opgroeien, perikelen die alle tieners in welk jaartal dan ook zullen herkennen. Het was spannend, emotioneel, grappig én goed geschreven. Het jasje dat Anna Woltz zo goed past, maar dan in een historisch tintje.

23. It starts with us – Colleen Hoover
Hoewel de verhalen die ik over dit boek hoorde wisselend waren, kan ik wel zeggen dat ik ervan heb genoten. Eerder las ik het boek It ends with us, dat gaat over Lily, Ryle en Atlas, nu ging het verhaal verder, maar kregen we ook het verhaal van Atlas te horen. Atlas had in het vorige boek een belangrijke bijrol, veel kwamen we toen al over hem te weten, maar een deel ook nog niet. Omdat ik toen heel erg had genoten van de fijne personages en hun karakters, was het heerlijk om weer even terug te zijn en meer over ze te lezen. Net als It ends with us was It starts with us een aangrijpend verhaal met de nodige romantiek, maar ook met veel diepgang.

24. Belofte maakt schuld – Gillian King
Oef, wat hou ik toch van de verhalen van Gillian King. Echte verhalen, echte mensen; met recht zijn haar boeken realgood te noemen. Ook dit verhaal over Hannah, haar zoon Sem en haar ex Jamie had dat heerlijke King sausje van vriendschap, liefde en diepere onderwerpen. Daarnaast schrijft ze ook nog eens fantastisch én bevat het verhaal ook nog eens de nodige humor. Love it!

25. Hazels droom – Olga Ponjee
De veelzijdige Olga Ponjee (ze is amateur tuinier, kledingmaakster, dragking en scenarioschrijfster) schreef een levendig verhaal over Hazel, haar baas Hero van Esper en haar werk bij de Van Esperbank. Ik moest in het begin een beetje wennen aan de snelle manier van denken van de hoofdpersonage en de dialogen die ze had, maar het wekte mijn nieuwsgierigheid en voor ik het wist was het – relatief korte verhaal – uit. Hazel is een creatief en gevat persoon en heeft de nodige humor waarmee ze zorgt voor de nodige kleur in het saaie bankenwereldje. Al snel was het boek uit.

26. De verloren dromen van Valeria – Aline van Wijnen
Naast mijn eigen blog, recenseer ik alweer een aantal jaren met veel plezier feelgood boeken en historische romans voor Hebban. Deze historische roman van Aline van Wijnen was ook een boek dat ik mocht bespreken. Mijn uitgebreide recensie lees je dan ook op Hebban.nl, maar ik kan je zeggen dat dit boek erg interessant is als je houdt van verhalen met twee tijdlijnen. In het heden volgen we namelijk Tara die zoekende is naar wat voor haar nu belangrijk is, maar duiken we ook de geschiedenis in als zij voor het schrijven van een artikel meer te weten wil komen over een gravin in het Russische rijk. Valeria gaat begin 20e eeuw een roerige tijd tegemoet als de Februarirevolutie uitbreekt en het begin vormt van de Russische revolutie. De twee tijdlijnen zijn beide erg boeiend om te lezen.

Lees recensie op Hebban.nl

27. Eerste acties – Dugomier & Benoit Ers
Deze graphic novel is een aanrader voor kinderen én volwassenen. In stripvorm wordt de situatie van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog geschetst, om precies te zijn van kinderen in Frankrijk. Zo jong als ze zijn weten ze al heel goed wat wel en niet rechtvaardig is en proberen ze op hun manier de strijd aan te gaan met het heersende regime. De drie tieners, twee jongens en een meisje van dertien, zijn niet van plan om zo maar gehoor te geven aan de Duitsers. Het verhaal is enigszins spannend, maar vooral ook heel stoer. En het zet aan tot nadenken, wat zou jijzelf als kind in zo’n situatie hebben gedaan? Een aanrader voor wie van oorlogsverhalen houdt, maar juist ook wanneer oorlog nog een heel spannend onderwerp is en (jeugd)romans over dit onderwerp nog te heftig zijn.

Een mooie maand als je het mij vraagt, waar ik met veel plezier op terug kijk!

Leave a Reply